Over

Neem twee fanatieke NEC-supporters, hun liefde voor club & stad en het gemis van casual NEC-kleding, en SchuumkeS is geboren! SchuumkeS is een kledinglijn die de makers met zorg en liefde hebben samengesteld, met kwalitatief goede kleding die je overal kunt dragen.

We zijn altijd op zoek naar leuke toevoegingen, dus als je ideeën hebt: laat het ons weten!

De naam
Een schuumke is een onverzorgd persoon. We hebben onze kledinglijn zo genoemd omdat het een typisch Nijmeegs woord is, dat lekker bekt. Of jij verzorgd of onverzorgd bent maakt ons verder niets uit, zolang je NEC maar steunt.

Het logo
We zijn opgegroeid in de oude Goffert en hoefden niet lang na te denken over een logo. De oude stadionklok is een onuitwisbaar symbool van de (oude) Goffert en club. De klok – die in 1949 werd geplaatst, en dus niet bij de oplevering van het stadion in 1939 – kostte maar liefst 1.300 ouderwetse guldens. Dat de klok op 19.00 uur staat is natuurlijk niet voor niks; het is een subtiele verwijzing naar het geboortejaar van NEC.

Ik kiek graag naar de jongensrang en ook naar staanplaats Oost,
naar die ouwe stadionklok en ik denk aan Tante Toos

Selectie NEC 1998 – 1999

Dankwoord
In Nijmegen zijn we wereldkampioen nuilen, maar soms kun je niet anders dan je waardering uitspreken. Bij deze doen we dat voor Anne Pröpper, die keigoed is in vormgeving, ontwerpen, illustraties en design. Ze heeft ons trots gemaakt door de oude stadionklok precies uit te beelden zoals we hoopten. Ook veel dank aan NEC’s huisfotograaf Broer van de Boom, die een dijk van een fotoshoot voor ons heeft gedaan in de spelerstunnel. En last but not least oud-speler en huidig teammanager Muslu Nalbantoğlu, die belangeloos en enthousiast meewerkte aan de fotoshoot. Anne, Broer en Moes: bedankt!